26/1/08

"Του Κρασιού και του Έρωτα" Βασίλης Λέκκας -Σάκης Παπαδημητρίου

«Του Κρασιού και του Έρωτα»
Μελοποιημένη αρχαία λυρική ποίηση


«ένα τραγούδι που ταξιδεύει με τη γλώσσα και τη μουσική αναλλοίωτο στους αιώνες για να μας θυμίζει ότι το «Κρασί» κι ο «Έρωτας» είναι τα μυστικά συστατικά της ζωής, της ιδιοσυγκρασίας και της φιλοσοφίας μας. Μιας φιλοσοφίας που αντικρίζει τη ζωή με τις χαρές και τις λύπες της αισιόδοξα οδηγώντας σε μια «έλλογη ευδαιμονία» όπου ο έρωτας με καταλύτη το κρασί γίνεται η αντίρροπη δύναμη της θλίψης, του φόβου, της υποταγής, του θανάτου» Σάκης Παπαδημητρίου,συνθέτηςΤο μουσικό έργο «Του Κρασιού και του Έρωτα» σε μουσική
Σάκη Παπαδημητρίου και ερμηνευτή το Βασίλη Λέκκα περιλαμβάνει μια σειρά από επιλεγμένα μελοποιημένα αποσπάσματα αρχαίων Ελλήνων λυρικών ποιητών (Ανακρέων, Σαπφώ, Αλκαίος, Ίων ο Χίος , Πρατίνας, Κριτίας) με κοινό στοιχείο την αναφορά στο Κρασί και τον Έρωτα.
Το cd είναι σε μορφή τρίπτυχης κασετίνας και περιλαμβάνει καλαίσθητο ένθετο με τα λόγια των τραγουδιών στα ελληνικά, στα αγγλικά αλλά και αποσπάσματα από το αρχαίο κείμενο.
Τα ζωγραφικά θέματα έχει κάνει η ζωγράφος Χάρις Τσεκούρα. Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Γιώργος Αναστασόπουλος και συμμετέχουν σπουδαίοι μουσικοί όπως ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι,ο Σπήλιος Καστάνης στο κόντρα μπάσο, ο Nino Citani στο φλάουτο, κλαρίνο και φλογέρα, ο Μανούσος Κλαπάκης στα κρουστά, ο Μανόλης Κόττορος στο βιολί, ο Γιώργος Αναστασόπουλος στα πλήκτρα και ο Σάκης Παπαδημητρίου στην κιθάρα"Crossingborder"-Hague
"Paradiso"-Amsterdam


….A song that travels with the language and the music inalterable through out the centuries in order to remind us that "Wine " and "Love " are the secret components of our life, our temperament and our philosophy. A philosophy that looks on life with its pleasures and sorrows optimistically leading us to a "mind bliss", where the love with catalyst the wine becomes the force that counterbalances sadness, fear, subjugation and death.
Sakis Papadimitriou,composer

Δεν υπάρχουν σχόλια: